Известие

Collapse
No announcement yet.

Загряваща Алфа 146

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Загряваща Алфа 146

Значи карам си към Сливен. И за около 300 400 метра вдига до 130 градуса спирам, изчаквам доливам вода паля и пак загрява без да я карам. Барам радиатора студен барам долу трабата и тя. Махнахме термустата пак загрява. Тръгваме да я прибираме към Средец. От Сливен до Ямбол загрява 4 5 пъти спираме изчакваме и пак. От Ямбол до Средец което е около 60 км държи 70 градуса щотото е без термустат. Днеска от Средец до Бургас около 30 км загрява през 2 3 километра. Сега я оставих в сервиз. Някаква идея от какво може да е ?
    Alfa 146 1.6 ТS 16 V

а дали след доливането е добре обезвъздушена системата?

иначе на мен последната ми борба с загряването я реших, чрез измиване на радиатора на охладителната система и кондензатора на климатика

Comment

Да не е обезвъздушена ли. На мен все ми се струва, че водната помпа не бива
      Alfa 146 1.6 ТS 16 V

Comment

предполагам, че знаеш, но при издухана гарнитура и/или глава ти надува от цилиндрите в охладителната система, симптомите са точно тези.... надявам се, че не е това, но все пак....
        sigpic
        === 75 1.8 T '86 ===
        === 156 SW 2.4 JTD '01 ===

If Rust Is Lighter Than Carbon Fibre, My 75 Is A Superleggera!

Comment

Загрява

Колега, ти не беше ли сменял наскоро гарнитура?
          97' Alfa Romeo 146 1.6 TS

.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....

Comment

Дам преди около 3000 км. Може и това да е. Ама там работата отива на дебело за 3000 км да духа гарнитура означава че главата трябва да се води на доктор което не е мн приятно
            Alfa 146 1.6 ТS 16 V

Comment

Започвам да си мисля, че германеца я е преебал колата и се е отървал от нея за да не прави по сериозни ремонти. Защото предната гарнитура ми я издуха след 1500 км а тази 3000 км след като я смених предната. Може би има изкривявания по главата не знам и аз вече
              Alfa 146 1.6 ТS 16 V

Comment

Първоначално публикувано от Dexer
                предполагам, че знаеш, но при издухана гарнитура и/или глава ти надува от цилиндрите в охладителната система, симптомите са точно тези.... надявам се, че не е това, но все пак....
                Предполагам че точно това е проблема
                "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
                Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
                Opel Astra J GTC

Comment

Първоначално публикувано от Va4o
                  Може би има изкривявания по главата не знам и аз вече
                  Губила ли ти е антифриз?

п.с.
                  Имахме Опел с подобни симптоми - радиатора се беше затлачил.
                  Има и друго : Няма налягане/скорост на антифриза - няма топлообмен -виж си помпата
                  Пиши какво е станало
                  97' Alfa Romeo 146 1.6 TS

.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....

Comment

Ами и аз си мислех, че е от радиатора откачихме го от горе и от долу надух и имаше нормална циркулация. Просто загрява до 100 110 градуса в порядъка на 10 секунди и хвърля антифриз през капачката. И радиатора опреде е студен няма циркулация през него
                    Alfa 146 1.6 ТS 16 V

Comment

Е при отворена капачка и махнат термостат би трябвало да личи дали въобще върти водата помпата като подадеш газ
                      _______
                      146 JTD - ex
                      Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Виждал съм този проблем при един Ситроен дизел, оказа се че перката на водната помпа е превъртяла в оста и си седи без да се върти. При теб може помпа да е , ама виждам че и към главата май имаш проблем. Свали главата и я виж за кривини, погледни и помпата. А маслото как ти е ?Пресечено ли е?
                        Alfa Romeo 145 1.4i T.S. 16V 97god.

Comment

Ако беше пресечено нямаше да може да тръгне колата. Маслото е добре. Просто не влиза вода в радиатора и за 10 секунди вдига температурата няма циркулация
                          Alfa 146 1.6 ТS 16 V

Comment

Пробвай с по-лесния вариант - виж помпата как е и после ще мислим пак.
                            Alfa Romeo 145 1.4i T.S. 16V 97god.

Comment

Оставил съм я в сервиза. До довечера дано да са я погледнали. И аз ги насочих към помпата ама те най-добре си знаят.
                              Alfa 146 1.6 ТS 16 V

Comment

Working...
                              X